h

Meld extra kosten zorginstellingen

27 juli 2010

Meld extra kosten zorginstellingen

De SP gaat een overzicht maken van de extra kosten die zorginstellingen in rekening brengen voor zorg en andere diensten in verpleeg- en verzorgingshuizen (voor bijvoorbeeld douchen, het maken van een wandeling,
de aanschaf van toiletpapier of van koffie).

Op basis van dat overzicht wil SP-Kamerlid Henk van Gerven de minister dwingen iets te doen aan deze extra betalingen: ‘Een kopje koffie, een douchebeurt of een wandeling, het hoort allemaal bij een menswaardige zorg. Extra betalingen maken dat heel normale zorg onbereikbaar wordt voor mensen met weinig geld. Die tweedeling willen we niet.’ Vorige week sloot de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) zich overigens aan bij de kritiek van de SP op dit soort praktijken.

Indien u hiervan voorbeelden heeft, gelieve deze aan ons door te geven via suitslag@sp.nl

U bent hier