h

Actie Risse-medewerkers voor aanpakken fietspad Graafschap Hornelaan

8 juli 2010

Actie Risse-medewerkers voor aanpakken fietspad Graafschap Hornelaan

Tientallen medewerkers van sociale werkvoorziening De Risse hebben een brief aan de gemeente ondertekend. De brief is geschreven door Marie-José van den Boogaard. Zij stoort zich aan de slechte staat van onderhoud van het fietspad aan de Graafschap Hornelaan. Zij en haar collega's willen dat de gemeente het pad gaat renoveren.

Marie-José fietst iedere werkdag naar De Risse. Hierbij maakt zij gebruik van het fietspad op de Graafschap Hornelaan (leuken/Groenewoud). Marie-José: "Ik vind het fietsen op dit pad een crime. Dit geldt voor beide zijden. Het is erg ongelijk, er zitten veel gleuven en hobbels in. Men probeert dit wel enigszins te vereffenen met zand, maar dit is geen succes. De tegels liggen gewoonweg ongelijk. Bij regen weer is dit nog vervelender. Omdat de tegels niet vast liggen, bewegen die als je er op komt en gooien dan water op. Ik vind het dan nog gevaarlijker."

Marie-José van den BoogaardVan den Boogaard vind het fietsen naar haar werk geen lolletje. "Omdat ik rugklachten heb en last van mijn onderbenen, ben ik al geradbraakt als ik op mijn werk kom. En dan moet de werkdag nog beginnen."

De Risse-medewerkster en ongeveer 30 collega's doen een dringend verzoek aan de gemeente om dit fietspad te renoveren, en het liefst te asfalteren. De SP-Weert ondersteunt de actie van Marie-José en haar Risse-collega's. De raadsfractie zal een reactie van de wethouder op de brief vragen.

U bent hier