h

SP spreekt Risse-medewerkers

22 juni 2010

SP spreekt Risse-medewerkers

RisseNaar aanleiding van de uitslagen van een onderzoek van sociale werkvoorziening De Risse onder haar medewerkers, hebben SP-raadsleden Jan Tak en Paul Lempens een gesprek gehad met enkele SW-ers.

De SP heeft al jarenlang goede contacten met de medewerkers. Zij vroegen onder de naam Comité De Risse Sociaal aandacht voor betere arbeidsomstandigheden. Met name begin deze eeuw leidde dat tot een doorbraak op sociaal vlak. De gemeente nam haar taak meer serieus en binnen De Risse ging met een nieuwe directeur een andere wind waaien.

Uit de cijfers van het medewerkerstevredenheidsonderzoek komt een positief beeld naar voren; De Risse scoort beter dan het landelijk gemiddelde. Echter, de directie gaf aan dat op enkele vragen die op verzoek van de SP zijn gesteld, men is geschrokken van de antwoorden. Die vragen gaan over ziekteverzuim, de leiding, geschillencommissie en bedrijfsarts.

De SP heeft in het gesprek met medewerkers een beter beeld van de werkelijkheid dan die uit de cijfers blijkt. Ze blijft contact houden met de medewerkers en zal waar nodig binnen het bedrijf of in de gemeenteraad aandacht blijven vragen voor een sociale De Risse.

Risse-medewerkers die de SP willen spreken over De Risse, of die een hulpvraag hebben kunnen contact opnemen via deze website of de hulpdienst.

U bent hier