h

SP informeert omwonenden Swinnen Leuken

13 april 2010

SP informeert omwonenden Swinnen Leuken

SwinnenEnkele weken geleden was de SP voor een buurtbezoek op Leuken. Sommige bewoners in de omgeving van de firma Swinnen vertelden dat er nog steeds sprake is van overlast door deze vleesgroothandel. In een brief heeft de SP de omwonenden nu geïnformeerd over de stand van zaken en mogelijkheden.

In 2007 zijn er door de gemeente eisen gesteld aan Swinnen. Tussen 19.00 en 7.00 uur van maandag tot en met zaterdag en op zondag de hele dag mag er geen laden- en lossen plaatsvinden waarbij herrie ontstaat, en mogen er geen vrachtwagens of busjes worden geparkeerd in de Middelstestraat, Beemdenstraat en Achterstestraat met stationair draaiende motoren. De gemeente heeft er ook voor gezorgd dat deze regels nageleefd worden door het uitdelen van bekeuringen en waarschuwingen.

Er wordt dus wel degelijk opgetreden door de gemeente. Bewoners kunnen daarom, wanneer er binnen de genoemde tijden een klacht is, het kentekennummer en gegevens die op de vrachtwagens staan noteren. Door snel te bellen naar het milieuklachtennummer van de gemeente Weert, tel. 575275, kan de handhavingsdienst snel ter plekke zijn. De handhavingsdienst kan 24 uur per dag optreden.

Lin Franssen, wijkbewoner Leuken: “Wij hopen dat deze informatie de mensen kan helpen, en dat men het ons of de wijkraad laat weten wanneer de problemen toch nog blijven voortduren.” Over een eventuele verplaatsing van Swinnen uit de woonwijk is volgens de gemeente geen nieuws te melden.

 al jaren een bron van overlast en verpaupering midden in de woonwijk
Vleesgroothandel Swinnen: al jaren een bron van overlast en verpaupering midden in de woonwijk

U bent hier