h

SP: tijdelijke vacaturestop topambtenaren

29 maart 2010

SP: tijdelijke vacaturestop topambtenaren

Het ambtenarenpaleisDe SP zet vraagtekens bij het wervingsbeleid van de gemeente Weert. Ondanks de komende forse bezuinigingen op de gemeente en de gemeentelijke organisatie, wordt extern geworven voor een afdelingshoofd. Ze wil een tijdelijke vacaturestop voor topambtenaren.

Op de gemeentelijke website roept de gemeente in een advertentie sollicitanten op voor de functie van Hoofd afdeling Dienstverlening, Personeel en Organisatie. Gezien de functieomschrijving gaat het hier om een functionaris in de top van de gemeentelijke organisatie.

De SP vraagt aan het gemeentebestuur waarom men heeft besloten om een nieuwe medewerkerer aan te trekken in plaats het werk door de reeds aanwezige medewerkers in de bestaande organisatie te laten doen. SP-woordvoerder Herman Beuvens: 'Met de naderende bezuinigingen in zicht had men volgens ons beter kunnen besluiten om de oplossing voor deze vacature binnen de bestaande organisatie te zoeken.'

In haar brief vraagt de SP om toekomstige vacatures in de ambtelijke top tijdelijk, tot het tijdstip dat er een duidelijk beeld is van de te verwachten bezuinigingen, niet in te vullen.

U bent hier