h

Wietteelt en woningontruiming

10 februari 2010

Wietteelt en woningontruiming

WietteeltVolgens een bericht ook in de landelijke pers, zijn de bewoners van een aantal woningen op een woonwagenkamp waarin een hennepplantage is aangetroffen, niet uit hun woning gezet. Naar aanleiding daarvan hebben enkele partijen in de commissie Algemene Zaken hierover aan de burgemeester vragen gesteld.

Het is het beleid van verhuurder Wonen Weert dat de huurders in wiens woningen door de politie een hennepplantage is ontdekt, uit hun woning worden gezet. Onlangs is bij 7 woningen in twee woonwagenkampjes zo’n plantage ontdekt. Op verzoek van de burgemeester, die belast is met het handhaven van de openbare orde en veiligheid, heeft Wonen Weert deze 7 huurders niet uit hun woningen gezet.

Hierop is door een andere huurder die wél uit zijn woning is gezet, geprotesteerd en deze heeft dit ook bij de rechter aanhangig gemaakt. Deze zaak heeft vervolgens landelijk aandacht gekregen door een artikel in de Telegraaf. SP-fractievoorzitter Herman Beuvens reageert: "Bij elk besluit dat de overheid neemt, moeten diverse belangen tegen elkaar worden afgewogen. In dit geval dus rechtsongelijkheid (de ene huurder wel uit de woning zetten en de andere niet) en openbare orde en veiligheid. De burgemeester heeft gezegd dat hij de raad in een besloten vergadering van de commissie Algemene Zaken op de hoogte zal brengen van deze zaak en van zijn afwegingen om tot die beslissing te komen."

Omdat deze zaak nu ter beoordeling bij de rechter ligt, vindt de SP het verstandig om deze uitleg af te wachten.

U bent hier