h

Gemeente gaat aan de slag met verkeersveiligheid Koekoeksweg na inspanningen bewoners en SP

21 december 2009

Gemeente gaat aan de slag met verkeersveiligheid Koekoeksweg na inspanningen bewoners en SP

Enige tijd terug stuurde de SP op initiatief van bewoners van de Koekoeksweg een brief met vragen over de verkeersveiligheid op de weg en suggesties om die te verbeteren. Er is een toenemende verkeersdrukte op de smalle landweg door de ligging van voetbalclub DESM, die een groeiend ledenaantal kent.

SP raadslid Jan Tak bedankte het college van burgemeester en wethouders onlangs vanwege de betrokkenheid die uit de antwoorden op de brief van de SP spreekt. Ook bewoners zijn tevreden.

Zo is er goed overleg geweest met DESM en zullen sporters en supporters zich bij uitwedstrijden voortaan weer verzamelen bij sporthal Leuken waardoor dit verkeer voortaan niet meer over de Koekoeksweg hoeft. Verder worden gaten in de berm opgevuld en zal de gemeente bekijken of na een verkeersmeting op snelheid en intensiteit, de weg een 60-kilometer zone zal worden.

Enkele andere suggesties zijn niet overgenomen, maar steeds met een duidelijke uitleg waarom niet. Over de beste oplossing is iedereen het eens: verplaatsing van voetbalclub DESM naar het sportpark bij de nieuwe wijk Vrouwehof. Mede dankzij de SP zal DESM deze nieuwe locatie vóór het voetbalseizoen 2012 - 2013 in gebruik kunnen nemen.

U bent hier