h

Rapport 'Hoe tevreden is Fatima' gepresenteerd

25 november 2009

Rapport 'Hoe tevreden is Fatima' gepresenteerd

Fatima-rapportOp een bijeenkomst in buurthuis Fatima is het rapport van de SP over de wijk gepresenteerd aan belangstellenden. Onder de titel 'Hoe tevreden is Fatima' worden enkele conclusies gepresenteerd.

Deze conclusies geven geen waardeoordeel over de uitkomst van het onderzoek. Wel kunnen cijfermatig enkele uitkomsten van het onderzoek benoemd worden. Ook enkele zaken waarvoor een waarschijnlijk eenvoudige oplossing bestaat worden benoemd.

  • In totaal zijn er 338 reacties bij de SP binnen gekomen of verzameld. Uitgaande van 750 huishoudens in de wijk (per 2008), betekend dat aantal een respons van 45%. Deze reacties zijn afkomstig uit alle leeftijdscategorieën behalve de jongste (0-14 jaar), afkomstig van bevraagden die tussen de 0 en de 80 jaar in Fatima wonen, en afkomstig uit alle straten van de wijk op enkele na. Daarom kan er van uitgegaan worden dat de resultaten van dit onderzoek representatief zijn.
  • Van de 338 bevraagden willen er 30 uit Fatima verhuizen, vijf twijfelen daarover en drie hebben geen antwoord op deze vraag gegeven. Het aantal bevraagden dat wil verhuizen komt daarmee op 9%. Wanneer de bevraagden die twijfelen ook meegenomen worden, 10%. Percentages die dicht bij de uitslag van de gemeentelijke burgerpeiling 2008 liggen.
  • Worden de bevraagden die willen verhuizen ingedeeld naar leeftijdscategorie dan blijkt dat het overgrote deel zich in de categorieën 25 – 44 en 45 – 64 jaar bevindt, respectievelijk 42 en 52%.
  • Worden de bevraagden die willen verhuizen ingedeeld naar gelang het aantal jaren dat men al in de wijk woont dan blijkt het beeld meer gespreid, maar met een duidelijke uitschieter in de categorie 10 – 19 jaar, namelijk 48%.
  • Worden de bevraagden die willen verhuizen ingedeeld naar straat dan lijken er drie gebieden in Fatima naar voren te komen waar de wens om te verhuizen groter is.
    Ten eerste de Coenraad Abelsstraat/Willem I straat. Hier worden diverse redenen genoemd met name onvriendelijke/asociale buren of buurtgenoten, te hard rijden, te veel verkeer, verkeersveiligheid, en de staat van de woningen/ straat.
    Ten tweede de Meester Strijbosstraat/Patersveld. Klachten lijken zich hier te concentreren rond hangjongeren en overlast van de JOP.
    Ten derde de Parallelweg/Biemansstraat en aanpalende straatjes. Klachten lijken zich hier te concentreren rond (parkeer)overlast van de coffeeshop.
  • Top 3 om te verhuizen uit Fatima; Onvriendelijke, asociale buren of buurtgenoten (8 keer genoemd), te hard rijden, te veel verkeer, slechte verkeersveiligheid (6x), parkeeroverlast coffeeshop (6x).
  • Top 3 om niet te verhuizen uit Fatima; Is gewoon tevreden met de wijk, straat, fijn wonen (186x), dichtbij centrum, voorzieningen (70x), rustige omgeving (40x).
  • Top 3 aandachtspunten, wat kan er beter in Fatima; Parkeeroverlast (24x), te hard rijden, te veel verkeer, slechte verkeersveiligheid (16x), groenonderhoud kan beter, snoeien, mooiere beplanting (16x)

Download het volledige rapport in PDF

U bent hier