h

SP: Acura Medisch Centrum uit voorzorg sluiten

28 juli 2009

SP: Acura Medisch Centrum uit voorzorg sluiten

SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven heeft aan minister Klink van Volksgezondheid gevraagd ofdat hij de privékliniek Acura Medisch Centrum, onder andere gevestigd in Weert, opnieuw wil laten sluiten. De kliniek, voorheen Silhouetkliniek die ook een vestiging in Breda heeft, werd begin dit jaar gesloten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg omdat ze een gevaar vormde voor de volksgezondheid. Dezelfde chirurg die op non actief werd gesteld mag nu weer doorgaan van de Inspectie omdat de hygiënische omstandigheden zijn verbeterd. De SP in de Tweede kamer heeft daarom om ingrijpen gevraagd

Kamerlid Henk van Gerven: “Er bestaan nog steeds grote twijfels over de veiligheid van patiënten die zich daar laten behandelen. Daarom heb ik opnieuw om ingrijpen gevraagd.”

De chirurg is eigenlijk geen plastisch chirurg maar een thoraxchirurg. Die is gespecialiseert in operaties aan onder andere de longen. Ook opereert hij kennelijk zonder hulp van een anesthesist onder plaatselijke verdoving met toediening van propofol. Dit is geen goede kwaliteit van zorg zoals die door de beroepsvereniging van plastisch chirurgen wenselijk wordt geacht. Gezien de operatietechniek voor borstvergrotingen die wordt gehanteerd zijn nieuwe complicaties te verwachten en is de veiligheid van patiënten in het geding. Ook adverteert deze kliniek met permanente rimpelvullers zoals siliconenolie waarvan het gebruik om cosmetische redenen in privéklinieken wordt ontraden. Dit vanwege het risico op blijvende ontsierende littekens.

Henk van Gerven: “Het is eigenlijk te gek voor woorden dat in een dergelijke privékliniek artsen hun gang kunnen gaan terwijl in een regulier ziekenhuis dit nooit zou worden toegestaan.”

U bent hier