h

Hogere Eigen Bijdrage? Laat het ons weten!

10 december 2007

Hogere Eigen Bijdrage? Laat het ons weten!

Veel bewoners van een AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten)-instelling hebben bericht gehad dat ze vanaf 1 januari 2008 een hogere Eigen Bijdrage moeten gaan betalen. De SP wil graag weten wat voor gevolgen dit heeft voor inwoners van deze instellingen.

In 2003 is een nieuw eigen bijdrage systeem in de AWBZ ingevoerd. Het was toen al duidelijk dat dit enorme gevolgen zou hebben voor de koopkracht van inwoners van AWBZ-instellingen. Daarom had de overheid de regeling voor mensen die in die tijd al in een instelling verbleven uitgesteld. Deze overgangsregeling stopt nu. Dat leidt tot forse onrust en problemen.

Bent u, of kent u iemand die ook geconfronteerd is met een verhoging van de Eigen Bijdrage? Laat ons dan weten op www.sp.nl/eigenbijdrage/

U bent hier