h

‘Samen aan de slag is leuk, goed en nodig’

8 september 2007

‘Samen aan de slag is leuk, goed en nodig’

Binnenkort verspreid de SP haar jaarlijkse krant 'Weert SPeciaal' in Weert. Op de voorpagina een interview met Jeroen Goubet. Sinds februari is Jeroen Goubet voorzitter van de SP afdeling Weert. Een vraaggesprek over het succes van de SP met deze 22 jarige student.

Jeroen GoubetDe SP blijft maar groeien in stemmen en leden, wat is het geheim?

Het geheim is dat voor de SP politiek niet ophoudt bij de deur van de raadszaal. Veel beslissingen worden niet in de gemeenteraad genomen, maar bij directies van bedrijven, woningcorporaties, enzovoorts. Juist daar moet je óók actief zijn, en de SP is dat. Mensen mobiliseren en samen actie voeren. Vaak bereik je zo al heel veel van onderop.

Dus actie binnen en buiten de gemeenteraad?

Precies, zonder actie geen fractie. Verderop in deze krant is te lezen over acties van de SP voor het behoud van het Weerter ziekenhuis, en tegen het verleggen van de Roermondseweg langs de Moeselpeel. Die acties waren lang niet zo succesvol geweest als we alleen maar in de raad bezig waren geweest.
Samen aan de slag met mensen is leuk, goed en nodig. En op die manier gaan we uiteraard verder want er is nog veel te verbeteren.

Wat moet er dan de komende tijd nog beter in Weert volgens de SP?

Er is de laatste tijd veel te doen geweest rond de thuiszorg. Mensen worden ontslagen of moeten tegen slechtere voorwaarden gaan werken, en de kwaliteit van de zorg gaat achteruit. Dat moet gestopt worden. Maar ook het milieu heeft aandacht nodig. Weert scoort niet erg goed op duurzaamheid, de IJzeren Rijn is nog steeds niet van de baan, en de stad wordt minder groen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Met nog meer mensen kunnen we nog meer bereiken. Ik wil daarom iedereen uitnodigen om ons te helpen Weert menselijker en socialer te maken.

Dit interview en nog veel meer is binnenkort te lezen in de jaarkrant 'Weert SPeciaal'. Deze krant wordt huis aan huis verspreid in Weert, en zal ook te lezen zijn op deze website.

U bent hier