h

SP start enquête over grofvuil

25 mei 2007

SP start enquête over grofvuil

GrofvuilDe SP startte vandaag tijdens de koopavond met een enquête over het grofvuilbeleid in Weert. Tot enige jaren terug werd grofvuil regelmatig door de gemeente opgehaald. Tegenwoordig kan grofvuil alleen nog naar de milieustraat gebracht worden. De SP wil onderzoeken of de groeiende problemen met het dumpen van grofvuil bij vuilcontainers en in het buitengebied hiermee te maken hebben.

Wellicht schuilt er meer achter het probleem dan gemakzucht. Soms zijn mensen niet direct in staat hun grof huisvuil naar de milieustraat te brengen. Bovendien moet ervoor betaald worden. Uiteindelijk wordt de gemeente toch weer op kosten gejaagd om het illegaal gedumpte afval te verwijderen. Een beleid dat dit in de hand werkt is een slechte zaak.

Uit de vele reacties van de mensen bleek dat men toch waarde hecht aan het regelmatig ophalen van grofvuil, en het als een gemis beschouwd dat dit niet meer gebeurt.

SP-ers op onderzoek uit tijdens de koopavond

Naast op de markt of tijdens de koopavond zal de enquête binnenkort ook verspreid door Weert huis aan huis gehouden worden. Aan de hand van de resultaten wil de SP bekijken hoe het grofvuilbeleid in Weert verbeterd kan worden.

U bent hier