h

Schoonmakers Asito pikken het niet!

18 maart 2007

Schoonmakers Asito pikken het niet!

actievoerende schoonmakersDe schoonmakers van de Philips Weert hebben vandaag geprotesteerd bij Asito, één van de grootste schoonmaak werkgevers van Nederland. De Philips vestiging in Weert sluit binnenkort. Voor de schoonmakers wordt er geen vervangend werk elders gezocht, wardoor ze op straat komen te staan. Asito behandelt haar werknemers als oud vuil. Daarom hebben ze vanmiddag het echte oude vuil op de stoep van het hoofdkantoor gezet!

De actie werd ondersteund door FNV-bondgenoten.

Ron Meyer van FNV Bondgenoten: “Schoonmaakbedrijf Asito is één van de grootste schoonmaakwerkgevers in Nederland. Toch heeft Asito geen alternatief werk voor de schoonmakers van Philips in Weert. En blijkbaar is hun prijsstelling zo scherp dat er geen geld meer is voor sociale regelingen. Asito behandelt haar werknemers als oud vuil, dus wij zetten maandag het echte oud vuil op de stoep van het Asito-hoofdkantoor.”

actievoerdende schoonmakers

Het sluiten van de Philips-vestiging in Weert is volgens de SP al spijtig genoeg, al is voor de werknemers in dienst van Philips een sociale voorziening getroffen. De schoonmakers vallen buiten deze plannen ondanks het feit dat ze tientallen jaren op deze locatie hebben gewerkt. Asito moet vervangend werk zoeken of een sociale regeling treffen voor de schoonmakers.

U bent hier