h

SP-leden Nederweert zetten eerste formele stap richting zelfstandige afdeling

2 september 2006

SP-leden Nederweert zetten eerste formele stap richting zelfstandige afdeling

SP-afdeling NederweertMet het verlenen van de status 'afdeling in oprichting' heeft het landelijk partijbestuur van de Socialistische Partij de SP'ers in de gemeente Nederweert groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een zelfstandige SP-afdeling. Het is de bedoeling dat begin 2007 volledige zelfstandigheid wordt verleend. Tot die tijd vallen de SP-leden in de gemeente Nederweert formeel nog onder de afdeling Weert.

In de afgelopen jaren heeft de toename van het aantal leden (deze week werd het 50e lid ingeschreven, waarmee aan de laatste eis om afdeling te worden is voldaan), het aantal activiteiten onder de bevolking en de beschikbaarheid van voldoende actievelingen geleid tot een gezonde basis voor een actieve SP-afdeling. De SP in Weert is als 'moeder-afdeling' zeer blij met haar nieuwe dochter. 'Het is een wolk van een baby, met alles er op en er aan!' aldus afdelingsbestuurslid Ellen Coenen.

Waar de meerderheid van de politieke partijen in Weert het liefst de gemeente Nederweert zou opheffen en laten fuseren met Weert, doet zich binnen de SP een tegengestelde beweging voor. 'De SP bewijst dat Nederweert uitstekend op eigen benen kan staan' vinden de socialisten.

De komende zes maanden zijn een proefperiode voor Nederweert, waarin de SP-ers moeten bewijzen zelfstandig te kunnen opereren. Begin 2007 kan zij dan de officiële status van afdeling aanvragen, daarbij horen bijvoorbeeld eigen afdelingsfinanciën en eigen beslissingsbevoegdheid. Dan wordt er ook een eigen officiële ledenvergadering gehouden waarin het bestuur zal worden gekozen.

Website van de SP-afdeling in oprichting Nederweert

U bent hier