h

SP solidair met werknemers Philips Weert

9 april 2006

SP solidair met werknemers Philips Weert

Afgelopen woensdag werd bekend dat de vestiging van Philips in Weert definitief gaat sluiten. Vrijdag stonden enkele Weerter SP-ers aan de poort om solidair te zijn met de werknemers. Er werd een pamflet uitgedeeld waarin duidelijk werd gemaakt dat de SP en de gemeente weinig tegen de sluiting kunnen doen. De SP stelt wel alles in het werk om via druk op de gemeente Philips tot een eerlijk sociaal plan te bewegen. De SP pleit ook voor een aanvalsplan van de gezamenlijk overheden om de gevolgen van deze en andere recente fabriekssluitingen in Weert tegen te gaan

De tekst van het pamflet:

Aan de werknemers van Philips Lighting Weert

Hoewel het geen echte verrassing meer is dat Weert dicht gaat, komt de klap wel degelijk hard aan. Het is een ramp voor Weert en voor jullie persoonlijk. We leven met jullie mee.

We moeten eerlijk zijn. De gemeente kan nu niets tegen deze sluiting doen. Wij zullen daar dus ook geen loze beloften over doen.

Als SP proberen we via druk op de gemeente om Philips te bewegen tot een fatsoenlijke afhandeling. Een eerlijk sociaal plan dus. Wat dat oplevert ligt niet alleen aan ons.

Je kunt via onze website hiervan op de hoogte blijven en in discussie gaan.

Omdat dit de vierde bedrijfssluiting binnen korte tijd is in Weert (Dumeco, Rieter, Klöckner Pentaplast) komt het totaal aantal mensen dat op straat komt op meer dan 1000. Daarom hebben we gepleit voor een aanvalsplan van de gezamenlijke overheden om de gevolgen tegen te gaan.

Op dit moment kunnen wij jullie alleen maar alle sterkte toewensen.

Socialistische Partij afdeling Weert

Foto's van de solidariteitsactie

Eerdere berichtgeving over de sluiting van Philips

U bent hier