h

Actie aan de poort bij Klöckner Pentaplast

3 april 2006

Actie aan de poort bij Klöckner Pentaplast

Maandagmiddag heeft de SP bij de poort van Klöckner Pentaplast in Weert een solidariteitspamflet uitgedeeld. Dit ter ondersteuning van de strijd voor het sociaal plan. De bond organiseerde een korte werkonderbreking.

De werkonderbreking van een uur was het gevolg van het verstrijken van een ultimatum dat vakbond FNV Bondgenoten de directie had gesteld. De vakbond wil dat het bedrijf meer geld uittrekt voor een sociaal plan voor de 250 werknemers die tussen nu en anderhalf jaar hun baan kwijt. De fabriek in Weert gaat dicht; de productie wordt overgeplaatst naar Duitsland en Spanje.

De werknemers zijn kwaad omdat het bedrijf niet meer geld wil uittrekken voor een sociaal plan. De fabriek in Weert wordt gefaseerd gesloten. De directie van de foliefabriek dreigt met een faillissement als de werknemers verder gaan met actievoeren. De poortactie waartoe FNV Bondgenoten maandagmiddag het personeelheeft opgeroepen werd desondanks een succes. Bijna het voltallige personeel deed aan de actie mee.

De tekst van het SP-pamflet:
3 april 2006

Aan de werknemers van Klöckner Pentaplast

Jullie strijd is rechtvaardig!

Na de schoftenstreek van de Duitse directie om de fabriek plotseling te sluiten doen ze nu moeilijk over een paar miljoen voor een fatsoenlijk sociaal plan. Groot gelijk dat jullie hiervoor staken. De bond moet volledig ondersteund worden in hun onderhandelingen.

Ronduit schandalig dat de directie dreigt het bedrijf failliet te laten gaan als de vakbond bij zijn eisen blijft.

Het is niet van deze tijd dat dit soort belangrijke beslissingen worden genomen in directiekamers op afstand en niet door de direct betrokkenen. Wij blijven strijden voor echte zeggenschap van werknemers over de productiemiddelen. De mens moet voorop staan, niet de centen. Samen kunnen we daar aan werken.

De SP steunt jullie van harte. Klöckner moet worden aangepakt.

Succes met jullie strijd!

Socialistische Partij afdeling Weert
www.weert.sp.nl

Enkele foto's van de actie:

Poortactie Klöckner Poortactie Klöckner Poortactie klöckner Poortactie Klöckner Poortactie Klöckner

Oranje is al naar Duitsland geweest

U bent hier