h

Reacties van klanten op pamflet sociale dienst

13 september 2005

Reacties van klanten op pamflet sociale dienst

Actie ISD-NEEOp 31 augustus hield de SP een actie bij het stadhuis in Weert en Nederweert. De actie was bedoeld om de mensen te informeren over de samenvoeging van de gemeentelijke sociale diensten. Verschillende klanten maakten gebruik van de mogelijkheid om een reactie in te sturen op het pamflet van de SP en de stelling 'Wat kan er beter bij de gemeente?'. De betrokkenen aan het woord:

Niet anoniem:
• Ik ben het er niet mee eens
• Na een schriftelijke oproep om me te melden bij de SD Weert probeerde ik deze afspraak te verzetten. Mijn contactpersoon was weer eens niet aanwezig, de vervangster kon geen nieuwe afspraak plannen. De eerstvolgende dag dat contactpersoon er is is op de dag dat mijn afspraak was gepland maar dan kan ik niet bellen ivm andere afspraak op mijn werk dus ...........je zoekt het maar uit en hoopt dat de vervangster doorgeeft dat je hebt geprobeerd om die afspraak te verzetten. En dan heb ik het nu over een gemeente laat staan als er straks drie gaan samenwerken. Wie is hier weer de dupe en wordt dat nog meer in de toekomst??? Juist, de klant die geen klant wil zijn van de SD maar door omstandigheden hier moet aankloppen.
• geen samenvoeging van de gemeentelijke sociale diensten!
• De schaalvergroting zal het individuele contact tussen uitkeringsgerechtigde en de ambtenaren nog groter en anoniemer maken. Straks zijn we alleen nog nummers, geen mensen met een gezicht en een verhaal. Tegen dus.
• Een gemeenschappelijke sociale dienst. Ik vraag me af of dit niet meer ten nadele zal zijn van de uitkeringsgerechtigden en het personeel. Al jaren ervaar ik dat er tijd en aandacht is voor mensen met een uitkering. Dat is positief. Ik maak me ernstig zorgen als er een samenvoeging komt. Dit gaat volgens mij ten koste van persoonlijke aandacht. ’t Kan toch zeker niet de bedoeling zijn om een GROTE AFSTAND te creëren tussen gemeente, personeel en burgers. Ik pleit dan ook voor samenwerking, en zeker niet voor samenvoeging. Ik hoop van harte dat de sociale dienst SOCIAAL blijft!!
• Ondergetekende is het volkomen eens met jullie beleid in het verleden en ook heb ik het volstrekte vertrouwen dat jullie dit akkefietje zullen klaren (gericht aan SP)

Anoniem:
• Ik ben met u eens. Een samenvoeging van sociale diensten kan nooit goed zijn. De huursubsidie moet hoger zijn
• Gemeentelijke instanties dienen meer naar de burgermens te luisteren. Bij de gemeentes tellen alleen de centen niet de mensen.
• Op ’t moment kun je al plm 3,5 maand op je geld wachten, wat dan 6 maanden? Misschien kan er ook wat gedaan worden aan al die 15-jarigen die alle baantjes inpikken. Ben je 20 dan ben je al te oud voor in de meeste winkels.
• Ik ben het niet eens met samenvoeging van gemeenten

Nederweert, niet anoniem
• Omdat wij geen auto hebben zijn wij niet van plan ons papiertje iedere maand naar Weert te brengen vanwege geen vervoer. Openbaar vervoer is veel te duur. Verder van de gemeente hebben wij heen klagen. Ze staan ons altijd te woord en lichten ons goed in.
• Mijne heren, dames. Ik ben hier fel op tegen. Ik onderschrijf uw argumenten, maar ben ook bang dat privacy niet meer bestaat.
• Helemaal op tegen. Het is al beroerd genoeg als je in de sociale dienst bent. Gaan ze het ook nog eens verder weg stoppen.
• Mijn naam is […] en woon in gemeenten Nederweert. Ik wou het u even laten weten dat ik mijn blaadje van mijn uitkering elke maand in mag en kan leveren bij mijn eigen gemeente te nederweeert en niet in Weert. Ik weet niet hoe ik er moet komen en met de fiets is veel te ver waarom doen zij dit nu? Ik ben er op tegen want is dit weer. Kunnen we niet meer zelf leven. Je ward al zoveel geleefd dat je niks meer kunt ik ben er gewoon niet goed van ik ben zelf al zeer veel ziek en nu dit weer. Waar zijn jullie mee bezig, ik ben ook overspannen, ik heb het ook heel moeilijk ik woon ook alleen. Ik hoop dat jullie het schrijven van mij begrijpt. En laat het svp in mijn gemeente Nederweert het blaadje in mag blijven leveren svp. Dankuwel.

Nederweert, anoniem
• Dit is een grof schandaal en mag niet waar zijn. Je zult al reumapatiënt de weg naar Weert moeten gaan en niet onder de voet uit kunnen. Wat wil zeggen buskosten betalen wat ook niet meer haalbaar is. Dus nul komma niks.
• Als alleenstaande moeder, met een uitkering vind ik het erg jammer, dat het ‘persoonlijk’ contact met mijn contactpersoon gaat vervallen.
• Als u er bent voor mensen, waarom moet alles dan verdwijnen? Zorg ook voor de mensen vooral voor de ouderen en de gehandicapten die moeten al zoveel inleveren en aanpassen

Actie ISD-NEE

U bent hier