h

SP-actie tegen samenvoeging sociale diensten

30 augustus 2005

SP-actie tegen samenvoeging sociale diensten

De Socialistische Partij voert woensdagmorgen 31 augustus actie bij het Weerter stadhuis en het gemeentehuis in Nederweert. Zij informeert de klanten van de sociale dienst en overige passanten over de voorgenomen fusie tussen de sociale diensten van Weert, Nederweert en Cranendonck. De burgers hebben de mogelijkheid om te reageren op dit plan. Ook op internet is een reactiemogelijkheid geopend.

De raadsleden van de drie gemeenten moeten over een paar weken over de samenvoeging beslissen. De SP vindt dat er veel nadelen zijn aan deze samenvoeging. Weerter SP-raadslid Paul Lempens: “Volgens de gemeente zal ‘de dienstverlening aan de klant verbeteren’. Wij moeten dat nog zien.” Volgens de socialisten leidt de samenvoeging tot een grote centrale dienst tot ‘meer afstand, meer bureaucratie en minder democratie’. Ook vindt de partij dat eerst de klanten en het personeel moet worden gehoord.

De SP vraagt aan de mensen wat er volgens hen beter kan bij de gemeente. De eventuele resultaten zal de partij aan de gemeenteraad voorleggen. Lempens: “De gemeente is er immers voor de burger, en niet andersom.”

Van plm 8.30 uur tot 12.00 uur staan er SP’ers aan de voor- en achteringang van het stadhuis in de Beekstraat te Weert. Van 9 tot plm 10.30u staan er SP’ers bij het gemeentehuis in Nederweert.

Pamflet dat woensdagmorgen wordt uitgedeeld
Uw reactie

U bent hier