h

Eerste actie ISD-NEE geslaagd

31 augustus 2005

Eerste actie ISD-NEE geslaagd

Actie bij sociale dienstenDe SP voerde vandaag met een elftal leden actie bij het stadhuis in Weert en Nederweert om het publiek te informeren over de plannen van de gemeenten Weert-Nederweert en Cranendonck om te komen tot een gezamenlijke sociale dienst (ISD). Op enkele negatieve reacties na verliep de actie voorspoedig. Het belangrijkste doel van de actie; het informeren van de mensen en een eerste reactie krijgen, is geslaagd.

Op deze laatste dag van de maand moeten uitkeringsgerechtigden een controle-formulier komen inleveren, vandaar dat deze dag in het bijzonder was uitgekozen. Meer dan 700 mensen kregen de mening van de SP uitgereikt, waaronder meer dan de helft Weerter uitkeringsgerechtigden. In Nederweert, een kleinere gemeente, werden rond de 150 mensen bereikt.

In beide gemeenten waren, uitzonderingen daargelaten, de mensen niet op de hoogte van de voornemens om de gemeentelijke sociale diensten samen te voegen. De reacties die mensen gaven na lezing van het actie-pamflet, varieerden van ‘het zal er niet beter van worden, ik ben tegen’ tot ‘goed dat jullie mij informeren, ik ga het zeker lezen en mijn mening vormen’. Enkele mensen trokken een vergelijking met de woningbouwvereniging en de sociale werkvoorziening, waar de afstand van het bestuur tot de klant/werknemer ook steeds verder is verslechterd, ondanks beloften ‘dat het beter zou worden voor de klant’. Mensen deelden over het algemeen de vrees van de SP voor nog minder sociaal beleid.

Wij zullen ons als SP sterk blijven maken voor het behoud van de gemeentelijke sociale diensten in Weert, Nederweert en Cranendonck.


Ook u kunt zich laten horen, bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij de bijeenkomst over dit onderwerp op dinsdag 13 september in het stadhuis van Weert. U kunt hier ook spreekrecht voor aanvragen. Wilt u meer informatie hierover, stuurt u ons dan een berichtje op weert@sp.nl of bel even met de afdeling Weert

Standpunt over samenvoeging gemeentelijke diensten
Foto's van deze actie met vriendelijke toestemming van Weert TV

U bent hier