h

'SP-Kamerlid pleit voor verblijfsvergunning Ajith'

19 januari 2005

'SP-Kamerlid pleit voor verblijfsvergunning Ajith'

Het SP Tweede Kamerlid Jan de Wit verzoekt in een brief aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie om de Weertenaar Ajith Manimelwadu, afkomstig uit Sri Lanka, alsnog in aanmerking te brengen voor een verblijfsvergunning. De Wit verzoekt de minister gebruik te maken van haar zogeheten ‘discretionaire bevoegdheid’.

Een artikel uit het Land van Weert van 19 januarie 2005:

Jan de Wit

“Hij woont hier al meer dan twaalf jaar, is in Nederland volledig ingeburgerd, beschikt over de nodige diploma’s en hoeft geen aanspraak te maken op een overheidsondersteuning mits hij zijn bedrijf kan uitoefenen. Nederland zou blij moeten zijn met zo’n burger”, zo schrijft het SP-kamerlid aan minister Verdonk.

In het Land van Weert van 10 november 2004 is uitgebreid aandacht besteed aan de zaak van de Weertenaar Ajith Manimelwadu. Hij is in 1992 door het Weerter echtpaar Piepers naar Nederland gehaald met de bedoeling hem te adopteren. Hij leerde Nederlands en Engels, haalde het Mavo-diploma en een Nederlands rijbewijs. Vanaf 1996 werkte hij bij Wilma Bouw BV waar hij in 2002 vanwege een reorganisatie zijn baan verloor. Vervolgens zette hij een reisadviesbureau op. Dit was hem aangeraden in het kader van de verlenging van zijn verblijfsvergunning. Van jaar tot jaar werd hem een verblijfsvergunning verstrekt tot daaraan door een verscherping van de regels een einde kwam.

Ajith helpt op dit moment mee aan hulpacties voor de slachtoffers in zijn geboorteland Sri Lanka dat door de zeebeving en vloedgolven rond de voorbije kerst zwaar is getroffen. Het SP-Kamerlid wijst minister Verdonk erop dat het voor Ajith vrijwel onmogelijk is terug te keren naar Sri Lanka dat door politieke conflicten een verscheurd land is. “Hem staat een vijandig onthaal te wachten, terwijl hij in ons land alle mogelijkheden heeft om een zelfstandig bestaan te leiden”, aldus het SP-Kamerlid aan minister Verdonk.

Peter Clement

U bent hier