h

Arbeidsinspectie: ‘De Risse’ overtreedt arbeidsomstandighedenwet

3 januari 2005

Arbeidsinspectie: ‘De Risse’ overtreedt arbeidsomstandighedenwet

De Arbeidsinspectie heeft sociale werkvoorziening de ‘De Risse’ in Weert op de vingers getikt. Het beleid ter bescherming van werknemers tegen seksuele intimidatie en ongewenst gedrag is onvoldoende volgens de Arbeidsomstandighedenwet. De SP heeft in een brief aan de gemeente om opheldering en maatregelen gevraagd.

Volgens informatie van de SP heeft de Arbeidsinspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in oktober een inspectie gedaan bij sociale werkvoorziening Weert e.o. ‘De Risse’, en hierover eind november gerapporteerd. De bevinding van de Inspectie luidt ‘dat het beleid ter bescherming van werknemers tegen seksuele intimidatie en ongewenst gedrag onvoldoende was, volgens artikel 4 lid 2 van de Arbeidsomstandighedenwet 1998’.

De Socialistische Partij, die al jaren strijd tegen de intimidatie bij de sociale werkvoorziening, heeft de gemeente gevraagd welke maatregelen ‘De Risse’ gaat nemen of heeft genomen om weer te voldoen aan de normen van de Arbowet, en op welke termijn. De SP vraagt om te worden geïnformeerd over de voortgang hiervan en of er de afgelopen jaren meer inspecties zijn geweest door de Arbeidsinspectie. De socialisten willen graag de bevindingen weten.

Tenslotte houdt de SP een pleidooi om bij het beleid v.w.b. de arbeidsomstandigheden rekening te houden met de bijzondere doelgroep van de sociale werkvoorziening. Voorzitter H. Bouten: “De eisen in de Arbowet betreffen minimale eisen voor arbeidsplaatsen. In het geval van een gesubsidieerde sociale werkplaats voor arbeidsgehandicapten zou je mogen aannemen dat de bescherming nog beter zal zijn."

U bent hier