h

SP blij met opstappen directeur Kühl van De Risse

12 november 2004

SP blij met opstappen directeur Kühl van De Risse

De SP is blij met het opstappen van directeur Kühl van De Risse. In 2000 al, na een eigen onderzoek, trok de SP de conclusie dat de directieleden onvoldoende oog hebben voor de belangen van de werknemers van het werkvoorzieningschap en derhalve onbekwaam zijn voor een functie in de sociale werkvoorziening.

De socialisten pleiten al jaren voor de aanpak van de misstanden bij De Risse en voor het vervangen van de directie. Pas deze zomer vond de partij gehoor bij de rest van de politiek, na het via de media bekend worden van enkele gevallen van seksuele intimidatie. Volgens de partij moet het vertrek van Kühl het begin zijn van een grote schoonmaak zodat De Risse weer als ‘sociale’ werkplaats verder kan.

SP-voorzitter Harry Bouten: ‘Al jaren is er bij De Risse een beleid van horen, zien en zwijgen. De hele directie is al jaren op de hoogte van het tekortschieten van sommige leidinggevenden in het omgaan met SW’ers. Intimidatie is aan de orde van de dag, leidinggevenden wordt de hand boven het hoofd gehouden, problemen worden niet opgelost maar glashard ontkend of weggemoffeld. Zo’n beleid kan niet geaccepteerd worden, en al zeker niet in de sociale werkvoorziening. Behalve directeur Kühl zijn ook de andere twee directeuren volledig verantwoordelijk voor dat wanbeleid’.

De SP hamert er dan ook op dat de (tijdelijke) opvolger van Kühl niet iemand uit het huidige management mag zijn. De beide onderdirecteuren zijn onbekwaam, al jaren op de hoogte van de misstanden en dus niet geschikt om het bedrijf te leiden in een radicale cultuurverandering.
Daarom moet er snel een interim-directeur van buiten worden genoemd, die schoon schip maakt en serieus aan de slag gaat met het oplossen van de problemen. De partij stelt dat het SP-rapport met 25 verbetervoorstellen dat zij heeft opgesteld daartoe een goede hulp kan zijn.

U bent hier