h

SP: Ook loonstrookje voor bijstandsgerechtigden

1 oktober 2004

SP: Ook loonstrookje voor bijstandsgerechtigden

De Socialistische Partij vindt de bezuinigingsmaatregel van de gemeentelijke sociale dienst om bijstandsgerechtigden geen uitkeringsspecificatie meer toe te sturen onterecht. In een brief eist de partij het ‘loonstrookje’ voor de bijstandsgerechtigden terug.

In een brief heeft de afdeling Sociale Zaken alle uitkeringsgerechtigden gemeld dat er geen maandelijkse uitkeringsspecificatie (‘loonstrookje’) meer zal worden toegestuurd. Dit uit oogpunt van bezuinigingen.

De SP vindt deze maatregel veel te kort door de bocht. “Iedereen heeft recht op inzage in de opbouw van zijn of haar inkomen. Ook mensen met een uitkering” aldus de socialisten. “Wij kunnen ons voorstellen dat wanneer de specificatie voor een bepaalde maand gelijk is aan die van de voorgaande maand er geen specificatie wordt toegestuurd. Maar bij cliënten bij wie regelmatig wijzigingen optreden in het inkomen is een maandelijks inzicht in de verrekening met het bijstandsbedrag van groot belang”, zo schrijft de partij in een brief aan de gemeente.

Het aanbod dat ten stadhuize op verzoek een specificatie kan worden verstrekt vindt de SP te mager. ‘De wethouder hoeft toch ook niet iedere maand bij de gemeente aan te kloppen voor een loonspecificatie? Als ieder normaal mens als vanzelfsprekend iedere maand een specificatie van zijn inkomen krijgt, waarom een bijstandsgerechtigde dan niet?’aldus woordvoerder Paul Lempens.

U bent hier