h

Huurdersplatform regio Weert opgericht

16 januari 2004

Huurdersplatform regio Weert opgericht

De Bewonerscomités Schuttebeemd, Leuken-achter, Sint Jozefslaan, Oud-Fatima en Pastoor Frantzenstraat e.o., de kritische leden en ex-leden van de Bouwvereniging Weert, de Socialistische Partij afdeling Weert, Huurdersbelangenvereniging Boshoven Weert e.o. en de HuurdersOverlegRaad Nederweert hebben een nieuw platform voor de huurders in Weert opgericht. Dit uit onvrede met de gang van zake binnen de koepelorganisatie voor huurders, de Stichting Huurdersbelangen Midden-Limburg.

De (nu gebundelde0 diverse organisaties in een brief aan alle huurders die ze vertegenwoordigen:

Beste huurder,

Wij hebben een nieuw platform voor de huurders in Weert opgericht; het HUURDERSPLATFORM REGIO WEERT. Onder het motto "samen sterk" gaan wij samen werken voor alle huurders van Weert. En dat is hard nodig, lees verder!

Als bewoner van een huurwoning heeft u bepaalde rechten en plichten. Die zijn in de wet geregeld. Uw verhuurder BALANS is volgens die wet verplicht tot overleg met de huurders.

In Weert is koepelorganisatie SHML (Stichting Huurdersbelangen Midden-Limburg) de overlegpartner van BALANS. Zij praten met BALANS over huurprijsbeleid, de fusie, renovaties en sloop en onderhoudswerkzaamheden. Over zaken die voor u van belang zijn.

Het probleem is dat u nooit wat van deze club hoort. Ze doen alles behalve uw belangen goed behartigen. De SHML opereert niet kritisch en onafhankelijk van BALANS. Het bestuur wordt al jaren gesteund door onwetende kritiekloze commissies van oudere huurders uit de duurdere huurflats in Weert-Centrum.

Pogingen van onze groep kritische huurders om de vele misstanden netjes volgens de regels aan de orde proberen te stellen zijn mislukt. Alle kritiekpunten werden door de kliek van tafel geveegd en niet in behandeling genomen. De bewonerscomités Schuttebeemd, Leuken-achter, Sint Jozefslaan, Oud-Fatima en Pastoor Frantzenstraat waren zelfs niet welkom op de vergadering van aangesloten organisaties.

De SHML heeft vervolgens de enige actieve huurdersorganisaties in de regio, zijnde Boshoven en Nederweert, die zich kritisch uitlieten over deze gang van zaken en bezwaar maakten, als lidorganisatie geschorst. Hiermee zet de SHML 450 leden buitenspel. Ze bedienen zich hiermee van dezelfde methodes als BALANS, die kritische leden simpelweg royeerde. Dit heeft niets te maken met het opkomen voor huurdersbelangen en vraagt om een duidelijk antwoord.

De Bewonerscomités Schuttebeemd, Leuken-achter, Sint Jozefslaan, Oud-Fatima en Pastoor Frantzenstraat e.o., de kritische leden en ex-leden van de Bouwvereniging Weert, de Socialistische Partij afdeling Weert, Huurdersbelangenvereniging Boshoven Weert e.o. en de HuurdersOverlegRaad Nederweert hebben daarom een nieuw platform voor de huurders in Weert opgericht. U kunt ook ietskunt doen, zodat wij samen sterk staan voor alle huurders van Weert.

Oproep aan u als huurder

De strijd voor de rechten van huurders in Weert zal in de komende tijd in belangrijkheid toenemen. Landelijke maatregelen, maar ook de handelwijze van BALANS en de gemeente in Weert, vereisen een nieuwe kritische en onafhankelijke huurdersorganisatie.
Het is belangrijk om de huurders een sterke gezamenlijke gebalde vuist te kunnen laten maken.

Vandaar dat wij u hierbij oproepen om u aan te melden als ondersteunend lid. Dat is gratis.

Vul het formulier hieronder in. Bedankt!

Huurdersplatform regio Weert

Naam

Adres

E-mail-adres

(Eventueel) telefoonnummer

Lid worden is gratis. U wordt op de hoogte gehouden van activiteiten en bijeenkomsten van het platform. Wanneer er klachten zijn, wordt u schriftelijk geïnformeerd over de juiste procedures en eventueel doorverwezen naar iemand die u verder kan helpen.

Zie ook www.huurdersplatform-weert.nl

U bent hier