h

Reactie op bericht: Situatie 'de Risse' erg zorgelijk

15 oktober 2003

Reactie op bericht: Situatie 'de Risse' erg zorgelijk

Ondertussen dat wij ons druk maken over de sociale aspecten van het werk bij de Risse, blijkt het werkvoorzieningsschap er economisch een potje van te maken.

Zo blijkt uit de overlegde stukken. Een tekort van meer dan 6 ton in euro’s, daar zal het op uit draaien volgens de directie.
De top bij de Risse heeft gefaald in het binnenhalen van opdrachten, dus moet ze daar haar consequenties uit trekken. Men denkt toch zo graag bedrijfs-economisch? Nou, dan gauw de bezem door de top, dat levert meteen wat op.

Het blijkt dat Weerter bedrijven dus niet bereid zijn om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Men laat de WSW’ers keihard stikken door geen diensten of personeel van ‘de Risse’ in te huren. De SP heeft daar geen goed woord voor over.
Bedrijven hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn er dan ook voorstander van dat de landelijke overheid grote bedrijven verplicht om een bepaald percentage arbeidsgehandicapten in dienst nemen. Tot die tijd moet de gemeente een beroep op de solidariteit van ondernemers te doen, om er zo voor te zorgen dat zij diensten van de Risse zal afnemen. De gemeente kan hierin zelf het goede voorbeeld geven.

U bent hier