h

Themabijeenkomst 'Iedereen onder dak'

8 juni 2003

Themabijeenkomst 'Iedereen onder dak'

De realisatie van een maatschappelijke opvangvoorziening in Weert laat te lang op zich wachten. Dat geldt niet alleen voor een nachtopvang voor dak- en thuislozen en een sociaal pension, maar ook voor een dagopvang voor drugsverslaafden. Ondanks de inspanningen van de gemeente is er nog steeds geen maatschappelijke opvang in Weert.

Op 18 juni komen op een openbare SP-bijeenkomst een aantal deskundigen, waaronder F. van Beeck van de gemeente aan het woord om de situatie en de problemen te schetsen. Iedereen kan ideeën inbrengen die kunnen bijdragen tot het bereiken van het doel dat iedereen in Weert die opvang wil en nodig heeft een dak boven zijn hoofd kan krijgen.

De Socialistische Partij afdeling Weert heeft de bijeenkomst bijeengeroepen om zich te informeren rond de al jaren bestaande situatie, waarin Weerter daklozen naar Roermond worden gestuurd. Gezien de aard van het probleem en de noodzaak om er iets aan te doen, is iedereen uitgenodigd om te luisteren, te praten en gedachten te vormen. SP-raadslid Paul Lempens: "Ondanks dat het weer een 'praatbijeenkomst' is, hopen wij vurig dat er resultaten uitkomen die voor de groep oplossingen bied op korte of langere termijn."

Woensdag 18 juni, 19.30 u, lunchcafé 't Morregat, Beekstraat Weert

U bent hier