h

SP - tour "Het wordt een Bende met Balkenende" doet Weert aan.

17 juni 2003

SP - tour "Het wordt een Bende met Balkenende" doet Weert aan.

De SP-tour "Het wordt een Bende met Balkenende" doet a.s zaterdag 20 juni van 11 uur tot 15 uur de markt in het centrum van Weert aan. Onder aanvoering van 2e Kamerlid Jan de Wit, trekken enkele politici en vrijwilligers van de SP de wekelijkse zaterdagmarkt op.

Zij willen in gesprek geraken met de marktbezoekers over de gevolgen van het asociale beleid van de regering Balkenende II.
Ook worden folders en stickers aan het winkelend publiek uitgereikt.

Met gemeenteraadslid Paul Lempens, een Limburgs Statenlid en een aantal vrijwilligers is 2e kamerlid Jan de Wit aanwezig om vragen te beantwoorden, en suggesties op te doen van de weekmarkt bezoekers. E.e.a kan natuurlijk leiden tot nodige discussie.
"De SP kan alleen goed werk in de Kamer, Gemeenteraad en Provincie doen dankzij het contact met mensen op straat," zegt 2e kamerlid Jan de Wit.

De gewone mensen in de straat zijn het die de gevolgen het hardst ondervinden van dit regeringsbeleid van bezuinigen en nog eens bezuinigen.
Op allerhande voorzieningen en sociale verworvenheden zet deze regering de botte bijl.
De Bende van Balkenende ondermijnt de solidariteit tussen rijk en arm in onze samenleving.

De SP wil zich onder de mensen begeven, zij hebben de politici gekozen en deze moeten namens hen ten strijde trekken tegen dit kabinet met deze asociale voorstellen. Wederom wordt onder Balkenende II de mens met de kleine beurs de dupe, zoals mensen die maandelijks rond moeten zien te komen van enkel AOW, WAO of een
Bijstandsuitkering.

En wat verder te denken van de gevolgen van de uitbreidende werkeloosheid, de eigen ziekenfonds bijdrage van ? € 200 ( f440,- ) en de veranderende regelgeving voor huursubsidie en de ideeën om te korten bij ziekteverzuim?

Voor de SP tijd om mensen op te roepen zich bewust te worden waar het heengaat met deze regering en in actie te komen.

U bent hier