h

Oud-Fatima: Geen vertrouwen in onderzoek huizen

19 juni 2003

Oud-Fatima: Geen vertrouwen in onderzoek huizen

De bewoners van de Spoorstraat en de Coenraad Abelstraat in Weert hebben geen vertrouwen in het onderzoek van de gemeente Weert naar de staat waarin hun huizen verkeren.

Ze vroegen in april aan de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente om hun woningen te onderzoeken. Woningcorporatie Balans wil de huurhuizen slopen, omdat renovatie niet meer rendabel zou zijn. De huurders spreken dit tegen en vroegen daarom om een onafhankelijk onderzoek.

Op 19 juni tijdens de commissievergadering Volkshuisvesting zei Rudie van Moorsel namens het Bewonerscomité Oud-Fatima dat de leden het idee hebben niet serieus genomen te worden door de gemeente en dat ze denken dat er samen met Balans onder één hoedje wordt gespeeld.
‘De onderzoekers komen met klachten die voor ons geen klachten zijn. Bijvoorbeeld over uitgesleten trappen, oude tegels in de keuken en een te kleine ouderslaapkamer. Onze klachten gaan echter over vocht, tocht, rot houtwerk en scheuren en barsten in de muren’, aldus Van Moorsel.

De SP pleitte voor een totaal verbod op sloop van betaalbare huurwoningen in Weert.

U bent hier