h

SP pleit voor oplossing skateboarders Fatima

28 april 2003

SP pleit voor oplossing skateboarders Fatima

Pinnacle.De Socialistische Partij vindt dat de gemeente snel met de groep skateboarders op Fatima naar oplossingen moet zoeken voor het gebruik van de hal waarin ze een skateboardpark hebben aangelegd.

Op 10 april ontving de groep skateboarders op de Straevenweg van de gemeente een brief waarin ze werden gesommeerd binnen een half jaar het zelf aangelegde skatepark in de oude fabriekshal op te ruimen.
SP-raadslid Paul Lempens: ‘Het was een brief met moeilijke ambtelijke taal die bij de jongeren veel onrust heeft veroorzaakt. Ze begrijpen niet waarom er moet worden gesloopt.’ De socialisten vinden dat de gemeente niet keihard de formele weg moet volgen. ‘Naar onze mening had er contact moeten worden gezocht met de jongeren om een en ander uit te leggen. De gemeente zou initiatieven ‘van onderen’ moeten steunen en positief benaderen, zeker waar het jongeren betreft.’ aldus de SP.

In een brief aan het college van B&W pleit de partij er voor om snel een gesprek te organiseren waarin naar oplossingen wordt gezocht die voor alle betrokkenen aanvaardbaar zijn. De SP en de jongeren willen onder andere weten waarom de skateboarders niet - tot de tijd dat er echt concrete plannen zijn - gewoon op de huidige locatie blijven zitten.

De SP in een brief aan het college:

Vragen SP artikel 38 RvO

Betreft: skateboarders Straevenweg
Kopie aan de raad

Weert, 24 april 2003

Geacht College,

Op 10 april ontvingen de skateboarders op de Straevenweg van de gemeente een brief. Ze werden gesommeerd binnen een half jaar het zelf aangelegde skatepark in de fabriekshal op te ruimen. Een brief met moeilijke ambtelijke taal die bij de jongeren veel onrust heeft veroorzaakt. Ze begrijpen niet waarom er moet worden gesloopt.

De SP vindt het wat hard van de gemeente om hier keihard de formele weg te volgen. Naar onze mening had er contact moeten worden gezocht met de jongeren om e.e.a. uit te leggen. De gemeente zou initiatieven ‘van onderen’ moeten steunen, zeker waar het jongeren betreft. Per slot van rekening blijkt er ook nog eens duidelijk behoefte aan onder de skateboardende jeugd.

Volgens ons moet er daarom snel een gesprek komen waarin naar oplossingen wordt gezocht die voor alle betrokkenen aanvaardbaar zijn.

Onze vragen:

  • Waarom kunnen de skateboarders niet - tot de tijd dat er echt concrete plannen zijn - gewoon op de huidige locatie blijven zitten? (Svp antwoorden in gewoon Nederlands).
  • Waarom heeft u voor wat betreft dit jongereninitiatief de formele weg bewandeld? Had er niet beter een gesprek kunnen komen om de vragen die uw besluit en brief opriepen toe te lichten?
  • Bent u bereid op korte termijn alsnog dit gesprek te initiëren met de jeugdige initiatiefnemers?
  • Is het jongeren- en accomodatiebeleid van de gemeente er op gericht om cultuur- en sportuitingen waar behoefte aan is te faciliteren?
  • Vindt u het skatepark van de skateboarders een initiatief dat ondersteuning behoeft van de gemeente? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?
  • Bent u bereid samen met de jongeren op zoek te gaan naar goede alternatieven?

Socialistische Partij

rood.weert.sp.nl

U bent hier