h

Vragen over sluiting drukkerij 'de Risse'

12 januari 2003

Vragen over sluiting drukkerij 'de Risse'

Twee weken voor Kerst kregen de medewerkers van de drukkerij van 'de Risse' te horen dat deze gesloten moet worden. De werknemers zien echter mogelijkheden om in de vorm van een huisdrukkerij met een beperkte capaciteit door te gaan.
De SP dringt er op aan dat in ieder geval een sociaal plan dient te worden opgesteld

De SP in een brief aan het college:


Vragen SP ex artikel 38 RvO

Betreft: sluiting drukkerij 'de Risse'

Weert, 12 januari 2003

Geacht college,

Twee weken voor Kerst kregen de medewerkers van de drukkerij van ons sociale werkvoorzieningschap 'de Risse' te horen dat de Raad van Commissarissen had besloten dat deze gesloten moet worden. Dit was voor de medewerkers een behoorlijke klap. De SP vindt het misplaatst om op zo'n ongelukkig tijdstip dit soort ingrijpend nieuws te melden. Dat is juist een sociale werkplaats onwaardig.

We hebben begrepen dat door het in de loop der jaren verloren gaan van medewerkers met kennis en ervaring het moeilijker werd een drukkerij in stand te houden die meer eisende opdrachten kan uitvoeren. De werknemers zien echter mogelijkheden om in de vorm van een huisdrukkerij met een beperkte capaciteit door te gaan.

Wij gaan er van uit dat de werkgelegenheid voor de betrokken werknemers wordt behouden en dat u hier bij de leiding op aandringt. In ieder geval dient een sociaal plan te worden opgesteld, afspraken en beloften dienen duidelijk op papier te worden gezet.

Vragen:

  1. Klopt het bericht dat de drukkerij van 'de Risse' wordt gesloten?
  2. Bent u door de directie van 'de Risse' hiervan op de hoogte gesteld?
  3. Wat zijn de gevolgen voor de werknemers? Hoeveel mensen betreft het?
  4. Worden de werknemers herplaatst binnen 'de Risse' en wordt er een sociaal plan opgesteld?
  5. Zijn de mogelijkheden om met een kleinere afdeling door te gaan met drukkerijwerkzaamheden ('huisdrukkerij') serieus onderzocht, zoals de werknemers willen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat zijn de bevindingen?

Socialistische Partij

U bent hier