h

SP: Hoog tijd voor maatschappelijke opvang in Weert

8 juni 2002

SP: Hoog tijd voor maatschappelijke opvang in Weert

De fractie van de Socialistische Partij in de gemeenteraad heeft opheldering gevraagd aan het College van B&W over het uitblijven van een maatschappelijke opvangvoorziening (MOV) in Weert.

Paul Lempens (SP-raadslid): 'Op dit moment is het de praktijk dat mensen in nood worden weggestuurd naar Roermond, Geleen of Sittard. Deze situatie is al jaren zo.' De partij zegt op haar hulpdienst regelmatig hulpvragen van Weertenaren te krijgen over dit onderwerp. 'Wij vinden het a-sociaal dat dit probleem tot op heden niet is aangepakt.'

Naar de mening van de socialisten dient de gemeente Weert te zorgen voor voldoende opvangvoorzieningen zodat in dringende gevallen zoals bij gezinssituaties, huisuitzettingen en brand snel voor oplossingen in de eigen omgeving kan worden gezorgd.

Het nieuwe college schrijft in haar beleidsvisie snel te willen komen tot een MOV in Weert. Omdat de situatie zo nijpend is heeft Lempens nu schriftelijke vragen gesteld aan het college en het onderwerp op de agenda van de raadscommissie welzijn laten plaatsen. Het College moet dan antwoorden hoever het staat met de realisatie van haar belofte.

De SP in een brief aan het college

U bent hier