h

SP wil geen gouden handdruk voor de ex-directeur Balans

4 juni 2001

SP wil geen gouden handdruk voor de ex-directeur Balans

Geen gouden handdruk voor de ex-directeur van Woningmaatschappij Balans. Dat is de boodschap van de Socialistische Partij aan het gemeentebestuur van Weert. De SP doet een dringend beroep op het gemeentebestuur om scherp stelling te nemen tegen een eventuele gouden handdruk voor de ex-directeur van Balans.

De SP is ongerust en bezorgd door de meldingen in de media over de mogelijke gouden handdruk van een miljoen gulden voor ex-directeur Van Veldhoven. De partij vraagt het gemeentebestuur om, uit oogpunt van de belangen van de volkshuisvesting, duidelijk en scherp stelling te nemen tegen een eventuele gouden handdruk voor de ex-directeur van Woningmaatschappij Balans en er bij Balans met klem op te willen aandringen op een verantwoorde wijze om te gaan met het geld dat bestemd is voor de volkshuisvesting.

Voorzitter Marc Haex van SP Weert: "Een gewone werknemer krijgt nooit een gouden handdruk. Waarom een directeur dan wel? Bovendien is deze gouden handdruk niet voor een directeur met een enorme staat van dienst maar voor een passant die slechts twee jaar bij Balans gewerkt heeft. En verder vinden we dat een gouden handdruk voor de ex-directeur scherp afsteekt tegen de schamele verhuiskostenvergoeding die Balans aan de huurders van de te slopen Leenhofflat wil geven."

Verder vraagt de SP zich af wie die gouden handdruk moet betalen. Komt dat voor rekening van de huurders van Balans of betaalt de Raad van Commissarissen van Woningmaatschappij Balans die een miljoen uit eigen portemonnee?

U bent hier