h

SP: gemeentelijke informatievoorziening moet beter

21 februari 2001

SP: gemeentelijke informatievoorziening moet beter

De SP vindt dat de gemeente Weert snel orde op zaken moet stellen zodat burgers niet langer verstoken blijven van gemeentelijke informatie. Ze krijgt tijdens haar bezoeken in de wijk en contacten met mensen steeds meer klachten over de bezorging van het Land van Weert met daarin de gemeentelijke informatiepagina.

Ook vindt Haex het een gemiste kans dat de internetsite van de gemeente niet meer inhoud krijgt. 'Internet is een medium waar tegenwoordig veel mensen toegang toe hebben. De gemeente blijft echter achter in haar dienstverlening en informatievoorziening via het web. De geïnteresseerde informatiezoekende burger verwacht toch meer dan alleen een foto van B&W, de adressen van de raadsleden en wat bedrijfsinformatie. Waarom dan niet minstens de inhoud van de gemeentegids en actuele info zoals raadsstukken (niet alleen persberichten) geplaatst?'

Wanneer de lokale overheid een goed geïnformeerde burger belangrijk vindt, dient ze snel orde op zaken te stellen, aldus de SP. En de oplossing is niet via de kabelkrant, want niet iedereen heeft kabel of kijkt naar de kabelkrant, het is meer toevallig dat je daar met gemeentelijke info wordt geconfronteerd. Dat is niet wanneer er wekelijks een krant op je deurmat valt.

De SP is wel tevreden over de dienstverlening van het informatiecentrum van de gemeente, een initiatief van de vorige burgemeester. Het infocentrum heeft een prettige, open uitstraling en vriendelijk, hulpvaardig personeel. Al krijgt ze soms wel de indruk dat het een vlag op een modderschuit is.

U bent hier