h

SP spoort gemeenten aan tot actie ivm belastingteruggave bijstandsgerechtigden

20 oktober 2000

SP spoort gemeenten aan tot actie ivm belastingteruggave bijstandsgerechtigden

Vóór 1 december moet iedereen die bijstand krijgt van de gemeente een VT-formulier (Voorlopige Teruggaaf) van de belastingdienst hebben ingevuld. Gebeurt dat niet dan kan een bijstandsgerechtigde na januari 2001 geconfronteerd worden met een stevige korting op de uitkering.

De belastingdienst zou iedereen die recht heeft op de voorlopige teruggaaf voor 23 oktober een formulier hebben toegestuurd. ‘Zou’, want wij hebben nog maar van een enkeling gehoord die een blauwe envelop op de deurmat heeft aangetroffen.

De SP Weert heeft alle gemeenten in haar afdeling per brief gevraagd onmiddellijk actie te ondernemen. Het beste is om de bijstandsgerechtigden er niet alleen op te wijzen dat het formulier moet worden ingevuld, maar om ze persoonlijk uit te nodigen en waar nodig te assisteren bij het invullen van de aanvraag Voorlopige Teruggaaf. Een actieve opstelling dus om te voorkomen dat mensen nog meer financiële problemen krijgen.

U bent hier