h

Blog Nico van den Bent

7 januari 2022

Het Beekstraatkwartier, is jou al wat gevraagd?

Op de een na laatste dag van het jaar komt het college van Weert via de media https://www.weertdegekste.nl/2021/12/gemeente-aan-de-slag-met-herontwikkeling-gebied-oud-stadhuis/ met het nieuws om het Beekstraatkwartier op de één of andere wijze te gaan aanpakken.

Lees verder
21 september 2021

De Van Horne Kazerne en tactiek zijn nauw verbonden met elkaar.

Foto: Nico van den Bent

De zeer gelikte en mooie presentatie van de plannen voor de Van Horne Kazerne (HK) én de wijze waarop in de media de gemeenschap van Weert in een bepaalde richting wordt gekneed, is werkelijk van topniveau te noemen.

Lees verder
25 juni 2021

Als veteraan bij de SP

Morgen, zaterdag 26 juni, vieren we de Veteranendag. Op deze dag gedenken en herdenken we 100.000 Nederlandse militairen die huis, haard, familie en vrienden achter lieten om ergens op deze aardkloot in opdracht van de politiek de vrede proberen te bewaren of te herstellen.

Lees verder
16 december 2020

De Bufferberekenaar

Foto: onbekend / internet
Lees verder
21 oktober 2020

Week ter bestrijding van armoede

Foto: onbekend

Ik wil in deze week, die in het teken staat van het bestrijden van armoede, mijn gedachten met jullie delen.

Lees verder
30 mei 2020

Swinnen vertrekt van Leuken

Foto: Nico van den Bent

Wat een mooi begin van de dag als je ziet hoe blij mensen zijn dat er een einde komt aan hun strijd tegen de aanwezigheid van een overlastgevend bedrijf in hun buurt en wijk.

Lees verder
29 januari 2020

Bouwen Gebouwen Berouwen

Schaamteloos, hoe de Weerter Gemeenteraad over een toekomstig bouwplan aan de stadsbrug hun tijd verspilt over hoe de gebouwen er uit moeten komen te zien. Blijkbaar is men het er al wel mee eens dat het exclusieve koopappartementen moeten worden in plaats van sociale huurwoningen of huizen die voor de middenhuur in aanmerking komen. Of prachtige koopappartementen voor starters en wellicht zelfs wel een WOZOCO waar een partner samen met zijn of haar zorgbehoeftige partner ook dáár samen kunnen blijven.
Lees verder
22 november 2019

Wat zou jij doen met… Gastvrijheid voor arbeidsmigranten?

Foto: Ruud de Vreeze

Door Ton Adriaens (artikel uit WeertMagazine)

Lees verder
19 augustus 2018

Weer(t) naar School..

Het is weer zover de scholen gaan weer beginnen. Voor velen weer wennen aan al die fietsen in het straatbeeld of aan al die auto´s rond de scholen waarmee ouders hun kinderen in alle haast even afzetten. Er zal gelachen worden en er zullen ook traantjes vloeien van kinderen die hun ouders gaan missen.
Lees verder

Pagina's

U bent hier