h

John Janssen

0615108801

Ik ben John Janssen, geboren en getogen in Heerlen. Sinds 2018 woon ik samen met mijn vrouw met veel plezier in haar geboorteomgeving, Nederweert. Ik ben de trotse vader van drie dochters, en trotse opa van acht kleinkinderen. Voor mijn pensioen werkte ik op de polikliniek in de psychiatrie.

In 1975 werd ik lid van de SP. In die tijd ging ik, samen met andere, elke dag de deuren langs om met mensen in gesprek te gaan. Dat was immers de afspraak. Je mocht lid worden, mits je actief werd.

In die tijd kwamen we in actie voor een rechtvaardig pensioen voor de ex-mijnwerkers. Er werd 9% van hun loon ingehouden voor een pensioenvoorziening, en kregen er maar een schijntje voor terug. Tijdens die acties heeft de SP zich onderscheiden als partij die zich inzet voor de mensen, niet met woorden maar met daden. Het ‘niet lullen maar poetsen’ sprak mij erg aan. Het langs de deuren gaan heeft nu plaats gemaakt voor het kloppen in de buurt, maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Ik heb veel geleerd in die tijd, maar me vooral ingezet voor mijn idealen.

In 1990 kwam ik in de gemeenteraad van Heerlen, waar ik tot 2002 lid van ben gebleven.Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. We versterkten het werk in de raad met acties in buurten en bedrijven, waardoor we veel voor elkaar hebben gekregen. Maar als snel kwam ik erachter dat de macht van het Kapitaal, bijvoorbeeld van projectontwikkelaars, groter is dan de macht die de gemeenteraad kan uitoefenen. Na mijn tijd in de raad heb ik me vooral bezig gehouden met het bezorgen van de Tribune, verspreiden van flyers en brieven aan de leden.

In oktober 2018 ontving ik een telefoontje van landelijke voorzitter Ron Meyer, en na een gesprek met afdelingsvoorzitter Mathijs Fiddelaers heb ik besloten plaats te nemen in het afdelingsbestuur van Weert.

In de afdeling zorg ik onder andere voor de bezorging van ons maandblad ‘De Tribune’, verspreid ik flyers in Nederweert en neem deel aan acties zoals met hondenbezitters uit de wijk Boshoven voor een fatsoenlijk ravotterrein. Daarnaast bezoek ik ook (nieuwe) leden.  

Mocht u het leuk vinden mij het een en ander over Weert te vertellen, of meer over de SP te weten te komen. Dan kom ik graag bij u langs. U kunt mij bellen voor een afspraak.

U bent hier