h

Even voorstellen: Jessica van Limpt

18 februari 2018

Even voorstellen: Jessica van Limpt

Foto: SP Weert / SP Weert

In de komende weken tot aan de raadsverkiezingen stellen de kandidaten van de SP zich op ieder hun eigen wijze voor. Deze week Jessica van Limpt , nummer vier op de kandidatenlijst van de SP.

Als persoon ben ik altijd betrokken geweest bij de politiek. Ik volgde landelijke debatten vol verwondering en had altijd mijn eigen mening klaar. Vaak was ik ontevreden over de standpunten, over de antwoorden of over de manier van debatteren.

In mijn functie van Sociaal Consulent binnen de sociale huursector heb ik vaak mijn mening klaar als het aankomt op samenwerking om voor iedereen een prettige woonomgeving te creëren. Een quote die vaak voorbij kwam is:

“Hebben die mensen die de regels bedenken ooit met hun voeten in de klei gestaan?”

Beleid en regels werd bedacht door hen, die dachten te weten hoe je het probleem moest oplossen. Zo kwam er een passendheidstoets voor sociale huurwoningen. Hierdoor is je keuze in woonruimte door de overheid beperkt. Je moet immers een woning nemen die past binnen je toch al krappe budget. Deze woningen staan vaak in bepaalde wijken en betreft een bepaald type woning. Dat betekent dat er geen mix meer ontstaat tussen diverse doelgroepen die elkaar kunnen helpen en ondersteunen. De kracht van een wijk neemt af en de leefbaarheid komt in het gedrag.

Na jaren te hebben gezegd dat ik het beter wist, werd ik erop gewezen dat ik dan misschien ook maar eens actie moest ondernemen. Vanuit je luie stoel thuis roepen hoe het beter moet, dat doet half Nederland al tijdens de wedstrijden van Oranje. Daar word uiteindelijk niemand beter van. Zo ook niet in de politiek.

Nu bijna vier jaar geleden ben ik neergestreken in het prachtige groene Weert. Als Brabantse verhuizende vanuit de Randstad, voelde ik me hier direct thuis. Na veel en vaak verhuisd te zijn, heb ik mijn plek gevonden waar ik me voorlopig heb neergestreken. En daar kwam het punt ook om wat terug te geven aan de stad en de mensen die er wonen. Zodoende dat, toen de mogelijkheid er kwam, ik me gemeld heb als kandidaat raadslid.

In mijn werk ben ik altijd in gesprek met mensen en voor mensen. Ik merk dat ik hier energie van krijg, ik merk dat het een van de redenen is dat ik mijn werk nog altijd graag doe. Mensen moeten gehoord worden, de mening van de bewoners is belangrijk. Jij vertegenwoordigt ze, dan moet je ook naar ze luisteren.

Wanneer ik gekozen word, wil ik dat blijven doen. Hoor en wederhoor. Samen denken en werken naar oplossingen voor bestaande of voorziene problemen. Met elkaar, voor elkaar. Laat dat nu de slogan van de SP zijn. 

Reactie toevoegen

U bent hier