h

Even voorstellen: Peter Duisters

29 januari 2018

Even voorstellen: Peter Duisters

In de komende weken tot aan de raadsverkiezingen stellen de kandidaten van de SP zich op ieder hun eigen wijze voor. Deze week Peter Duisters, nummer zeven op de kandidatenlijst van de SP.

Mijn eerste aanraking met de politiek was toen ik begin 2008 door Mostafa Abbou werd benaderd of ik hem wilde helpen bij het opzetten van een eigen lokale partij in Eindhoven. Hij was net uit de PvdA gestapt en wilde een gooi doen naar zetels tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Het resultaat was de oprichting van Eindhoven Nu waarmee wij op een haar na een raadszetel hebben misgelopen. Eindhoven Nu was misschien wel de eerste Denk-achtige partij van Nederland.

Hiervoor was ik amper bezig met de politiek en was zelfs een echte vliegende kiezer. Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 had ik veel contact met de leden van de SP in Eindhoven. Ik merkte dat de SP meer en meer een brede volksbeweging begon te worden met een steeds bredere achterban. De basis die bij SP’ers gelijk is is dat men wilt bouwen aan een socialer Nederland. Direct na de verkiezingen van 2010 heb ik mij aangemeld bij de SP als lid. Ik ben misschien wel vrij links in mijn politieke visie maar zie mij toch binnen de SP als een meer rechtsere SP’er.

In de jaren daarna werd ik de organisator van de politieke cafés van de SP Eindhoven. Dit was een rol die mij erg lag. Ik kon mensen naar Eindhoven halen en laten interviewen die ik persoonlijk ook graag aan het woord wilde laten komen. Met enige regelmaat bemoeide ik mij ook met verschillende thema’s binnen de partij. Zo was ik betrokken bij het opzetten van de werkgroep mozaïek waarbij aandacht werd gegeven aan de diversiteit van de hedendaagse gemeenschap.

Nadat ik anderhalf jaar geleden terug ben verhuisd naar Weert ben ik in contact gekomen met de Weerter SP. De SP in Weert is een actieve partij die er niet voor schuwt om zich ook buiten verkiezingstijd te laten zien. Wie kent Nico van de Bent niet die toch geregeld in zijn SP jasje op de Weerter markt te vinden is of Ibrahim Doslu die er bijna eigenhandig voor zorgt dat de fietsenstalling in de binnenstad gratis wordt. Mensen die op een pragmatische manier hun samenleving willen verbeteren.

De SP Weert is een club die de Weert socialer wilt maken en ook niet bang is om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Deze raadsperiode heeft de SP met Weert Lokaal en de VVD in een coalitie gezeten. De VVD is ideologisch vaak bijna tegenovergesteld aan de SP maar juist deze combinatie heeft in Weert bewezen om succesvol te zijn.

De SP Weert wil gaan voor een Weert waar iedereen ongeacht afkomst, geloof, handicap, geaardheid en vooral financiële positie mee moet kunnen doen. Ik heb altijd geleerd dat een groep zo sterk is als zijn zwakste schakel en dat geldt natuurlijk ook voor de samenleving. Wie mee kan doen moet zonder twijfel mee doen maar wie niet mee kan doen moet gesteund worden.

Natuurlijk is het op 21 maart aan de kiezers maar de SP heeft een degelijke ploeg om ook komende raadsperiode zijn verantwoordelijkheid te kunnen nemen zowel binnen maar vooral buiten de gemeenteraad. 

Reacties

Succes Peter :))

Reactie toevoegen

U bent hier