h

Verrassende kermisprijzen

26 september 2017

Verrassende kermisprijzen

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Op maandagavond werden tijdens de Weerter kermis de jaarlijkse kermisprijzen uitgereikt. Een vakjury die uit alle gangen en standen van het Weertse werd samengesteld bepaalde in vier categorieën wie er prijs kreeg. De publieksprijs ging naar de rups!

Ook dit jaar overhandigde SP-raadslid Jeroen Goubet samen met kermiswethouder Geert Gabriëls de prijzen.

Een bijzonder moment was de overhandiging van de eerste prijs in de categorie ‘verkoopzaken’. De suikerspin aan de Dries kreeg met een ongekend aantal punten de eerste prijs. Dit kwam vanwege de enthousiaste en kunstige manier waarmee de eigenaresse de suikerspinnen boven haar hoofd draait. Ze baat de zaak dit jaar voor het eerst zelf uit in opvolging van haar vader. En dat dit meteen tot de eerste prijs leidde leverde emotionele momenten op in het kermiscafé aan de Dries.

In het grote vermaak haalde de View Tower op de Markt de eerste plaats maar bij de publieksprijs de derde plaats.

De kermis in Weert is de tweede grootste in Nederland. Met meer dan 150 attracties is het vooral een volksfeest dat bekend staat om de gezelligheid en de lage ritprijzen. De kermis duurt nog tot woensdagavond en wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

Reactie toevoegen

U bent hier