h

Ook feestverlichting boven Nieuwe Markt na vragen SP en PvdA

20 november 2014

Ook feestverlichting boven Nieuwe Markt na vragen SP en PvdA

Binnen enkele dagen zal er ook feestverlichting boven de die Nieuwe Markt opgehangen worden. Ondernemers aan het plein trokken bij de SP aan de bel nadat de gehele binnenstad onlangs werd voorzien van feestverlichting behalve de Nieuwe Markt. Het wordt alsnog en ook snel geregeld.

Wethouder Litjens gaf afgelopen week aan dat er wat dingen mis zijn gegaan. Boven het plein zijn vorig jaar bijvoorbeeld staalkabels gespannen waar verlichting en versieringen aan opgehangen kunnen worden. Vanwege de kermis eind september zijn deze kabels verwijderd en om onbekende reden na afloop niet meer teruggehangen.
De kabels zijn nu terug en ook de feestverlichting komt eraan. Er is zelfs nieuwe verlichting besteld die vlot klaar zal zijn en betaald wordt uit een potje dat gereserveerd is voor straatverlichting. Oude feestverlichting bleek niet meer bruikbaar.
SP en PvdA hadden beiden het probleem opgevangen en trokken samen op in hun vragen. Ook raadslid Marinel Engelen van Weert Lokaal was het gemis opgevallen. De ondernemers zijn tevreden dat de feestverlichting alsnog opgehangen wordt zodat deze winter ook op de Nieuwe Markt gezellig verlicht is.

U bent hier