h

SP leden zeggen ´ja!´ tegen akkoord

2 mei 2014

SP leden zeggen ´ja!´ tegen akkoord

De leden van de SP Weert hebben gisterenavond ingestemd met het voorgestelde coalitieakkoord met SP, Weert Lokaal en VVD. Er werd overtuigend ´ja´ gestemd waarmee de weg vrij is voor het eerste college van Burgemeester en Wethouders in Weert met daarin de SP.

In een volle zaal kwamen zo´n vijfendertig SP´ers bij elkaar om een beslissing te nemen over het eersteb SP-college van B&W in Weert. De datum van 1 mei, Dag van de Arbeid en de zesentwintigste verjaardag van de SP afdeling was een prachtige gelegenheid.

SP raadsleden Bert Peterse en Jeroen Goubet, die onderhandeld hebben over het akkoord, legden uit wat er wel en niet afgesproken is met de andere twee partijen, Weert Lokaal en VVD.

De leden stelden vooral vragen ter verduidelijking en die werden naar tevredenheid beantwoord. Er kwamen ook kritische vragen. 'wat moet de SP dankzij dit akkoord de komende vier jaar laten'? Maar de waardering voor het bereikte resultaat overheerste.

Naast het akkoord werd ook de kandidaat SP-wethouder en zijn portefeuille gepresenteerd.

Even vóór tienen stemden de leden in. Een historisch moment, want deze stem was ook het definitieve groene licht voor het nieuwe stadsbestuur.

Het akkoord en de nieuwe wethouders zullen binnenkort door Weert Lokaal, VVD en SP gezamenlijk worden gepresenteerd. Er is afgesprokendat er tot die tijd niks over de inhoud en de wethouders naar buiten wordt gebracht.

U bent hier